Osmanlı Cumhuriyeti filmi 16 ocak 2010 Fox Tv İzle

|



1888 yılında başak tarlasında koşan ve daha sonra Atatürk olduğu anlaşılan çocuğun bir ağaca tırmanıp, kafesteki bülbülü alırken kafasının üzerine düşmesiyle başlar ve ardından 2008 yılına gelinir.
Meşruti hükümetin başkanı olan Sadrazam Sadık Muhtar’ın hesabı, Avrupa Birliği’ne kapağı atıp padişahtan kurtulmak ve başbakan olarak ülkenin gerçek yöneticisi olmaktır. Bu arada Padişah 7. Osman, karısı ile kavga edip sarayın koridorlarında sinirle gezindiği bir gün, sarayı restore eden güzel sanatlar öğrencilerinden bir grupla karşılaşır. Grubun içinden Asude adlı bir kıza sırılsıklam aşık olur. Bu aşkla birlikte padişahın tüm dünyası alt üst olur. Ülke artık yeni bir durumla karşı karşıyadır.
Filmde; Atatürk’ün hiç lider olmaması, Kurtuluş Savaşı’nın yapılmamasıyla cumhuriyet değil Osmanlı Cumhuriyeti’nin günümüze uyarlanmış devamı anlatılmakta. Türkiye Cumhuriyeti yerine Osmanlı Cumhuriyeti’nin devam etmesi, ülkede yabancıların toprakları paylaşması, Ankara’nın başkent olmaması, padişahın olması, hükümetin AB yanlısı olması, tabelaların, plakaların hem Türkçe, hem Arapça olması, padişahın sürgüne gönderilmesi, padişahın kaftanının altında takım elbise olması gibi trajikomik hikayeler ve ayrıntılar yer alıyor.
Yapım Yılı: 2008
Tür: Komedi
Yönetmen: Gani Müjde
Oyuncular:Ata Demirer, Vildan Atasever, Sümer Tilmaç

Etiketler: Osmanlı Cumhuriyeti filmi, Osmanlı Cumhuriyeti filmi 16 ocak 2010 Fox Tv, Osmanlı Cumhuriyeti filmi fox tv, Osmanlı Cumhuriyeti filmi fragman, Osmanlı Cumhuriyeti filmi full izle, Osmanlı Cumhuriyeti filmi indir, Osmanlı Cumhuriyeti filmi izle, Osmanlı Cumhuriyeti filmi ne zaman, Osmanlı Cumhuriyeti filmi özet

0 yorum:

Facebook Sayfamıza Destek :)