Angelina Jolie Biyografi | Angelina Jolie Kimdir ?

Angelina Jolie

Amerikalı aktris, model ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komisyonu İyi Niyet Elçisi. Gerçek adı Angelina Jolie Voight’tur. Birçok dergi tarafından dünyanın en güzel kadını seçilmiştir. Golden Globe, Emmy ve Oskar ödüllerinin sahibi olan ünlü oyuncu kimsesiz çocuklara yardım amaçlı projeler yürütmektedir. Filmlerinden bazıları Gia, George Wallace, Girl Interrupted, Alexander ve The Good Shepherd’dır.
4 Haziran 1975’te Los Angeles’ta dünyaya geldi. Babası Jon Voight ve annesi Marcheline Bertrand film oyuncusuydular. Kardeşi James Haven da sonraları aktör ve prodüktör olarak ün yapacaktı. Jolie, Chip Taylor’ın yeğeni ve ünlü Fransız aktris Jacqueline Bisset’le Maximilian Schell’in vaftiz kızıydı.
1976’da annesi ve babası boşandıktan sonra Jolie ve erkek kardeşi anneleri Marcheline Bertrand’la New York’a taşındılar. Küçüklüğünde yılan ve kertenkele toplayan ve Uzay Yolu dizisindeki Mr. Spock karakterine aşık olan Jolie, sık sık annesiyle birlikte sinemaya gidiyordu. Sinemayı sevmesinde ailesinin elbette büyük etkisi olmuştu. Zira Jolie, Lee Strasberg Theatre Institute’de 2 yıl oyunculuk eğitimi almaya karar verdi ve sahnelenen birçok oyunda rol aldı. Sonraları ailenin Los Angeles’a geri dönmesiyle Beverly Hills High School’a kaydolan Jolie, zengin aile çocuklarının arasında sadeliğiyle dikkat çekiyor ve ikinci el giysiler giyiyordu. İlk modellik deneyiminde başarısız olunca bileklerini kesen Jolie, daha sonra CNN’e verdiği röportajda konuyla ilgili olarak şunları söyleyecekti: “Bıçak biriktiriyordum ve kendimi kesip acıyı hissetmek benim için bir ritüel olmuştu. Bu benim için bir çeşit terapiydi, çünkü kendimi yaşıyor gibi hissettiriyordu.”
14 yaşında modellik yapmak üzere Finesse Model Management’la anlaşma imzalayan Jolie, Meat Loaf’un Rock’n'Roll Dreams Come Through, Antonello Venditti’nin Alta Marea ve Lenny Kravitz’in Stand by My Woman kliplerinde oynadı. Kardeşi James Haven USC School of Cinematic Arts’ta öğrenim görüyordu ve Jolie onun okul için hazırladığı projelerde de rol alıyordu.

Not:Alıntı yaparken mutlaka,kaynağın " Pawk-TR.Net " olduğunu belirtiniz,aksi taktirde yasal işlem uygulanacaktır.. 

Balın Faydaları | Balın Faydaları Nelerdir ?

BAL: Bir bitki olmamakla birlikte, tam bir şifa kaynağı ve doğal bir ilaç olan Bal, arılar tarafından çiçeklerden ve meyve tomurcuklarından alınan özlerden imal edilen çok faydalı bir besindir. Balın rengi, şeker dengesi ve tadındaki farklılık tamamen toplanan nektarlardan kaynaklanmaktadır. Bal üretimi çok büyük bir çaba gerektirir. 450 gramlık saf balı elde edebilmek için yaklaşık olarak 17.000 balarısının 10 milyon çiçeği ziyaret etmesi gereklidir.
Balın Faydaları: Bal çok iyi bir enerji kaynağıdır. Besleyici değeri çok yüksek olan Bal, kansızlar için kan deposudur. Vücuda ve gözlere kuvvet verir. Boğaz ağrılarına ve iltihaplara şifadır. İdrar söktürücüdür. Mide ve bağırsaklardaki yaralara ve karın ağrısına iyi gelir. Sinirleri yatıştırır ve rahatlatır. Kalp çarpıntısı ve yüksek tansiyona karşı faydalıdır. Kanı temizler, kan dolaşımını düzenler. Damar sertliğine karşı faydalı olur. Soğuk algınlığına şifadır. Ballı süt bağırsak parazitlerini düşürmekte yararlıdır. Bala tuz katılıp yenirse balgam söktürür. Bal, Sarılığa iyi gelir. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Cildi besler, nemlendirir ve yumuşatır.
Bal Nasıl Tüketilir ve Kullanılır? Sindirime gerek kalmadan direk kana karışır. Özellikle ılık su ile şerbet yapılıp içilirse birkaç dakikada kana karışıp vücuda enerji verir. Bal yenebileceği gibi cilde ve yaralara da sürülebilir. Şerbeti ile gargara yapılırsa boğazları rahatlatır. Çay ve süt gibi içeceklerde şifalı bir tatlandırıcı olarak kullanılabilir.
Uyarı: Bebeklere 1 yaşına kadar bal yedirilmemesi tavsiye edilmektedir.


Not:Alıntı yaparken mutlaka,kaynağın " Pawk-TR.Net " olduğunu belirtiniz,aksi taktirde yasal işlem uygulanacaktır..

Beşiktaş Cola Turka – Galatasaray Cafe Crown maçını 2 ocak 2010 izle

| 0 yorum


BJK Cola Turka Arena’da, ligin üçüncüsü ile sonuncusunun karşılaşacağı dev karşılaşma, 2 ocak 2009 Cumartesi saat 18.00′de başlayacak. Ligde başarılı sonuçlar alan ve rakiplerini farklı skorlarla yenme başarısı gösteren üçüncü sıradaki Beşiktaş Cola Turka, 12 karşılaşmada 9 galibiyet ve 3 yenilgi alarak, 21 puan topladı.
Cemal Nalga skandalı nedeniyle puanı silinen ve ligin son sırasına düşen Galatasaray Cafe Crown’un ise 12 karşılaşma sonucunda 5 galibiyet, 7 mağlubiyeti bulunuyor.
Ligde kalma mücadelesi veren sarı-kırmızılı takım, yaptığı son 4 karşılaşmadan galibiyetle ayrılmayı başarırken, Beşiktaş Cola Turka ise geçen hafta derbi maçta Fenerbahçe Ülker’e yenildi

Not:Alıntı yaparken mutlaka,kaynağın " Pawk-TR.Net " olduğunu belirtiniz,aksi taktirde yasal işlem uygulanacaktır.. 

7 Kocalı Hürmüz Filmini İzle

7 Kocalı Hürmüz
Sinemalar.com Puanı: 7.0/10
IMDB Puanı: 7.0/10
Yapım: 2009 ~ Türkiye
Tür: Komedi , Müzikal , Romantik , Tarih
Oyuncular: Haluk Bilginer , Sarp Apak , Gülse Birsel , Nurgül Yeşilçay , Halit Akçatepe
Yönetmen: Ezel Akay
Senaryo: Gürsel Korat Sağlamöz
Senaryo (Kitap): Sadık Şendil
Yapımcı: İrfan Tözüm , Sami Dündar
Görüntü Yönetmeni: Haik Kirakosyan
Görüntü Yönetmeni: Sunay Özgür , Ender Akay
Dağıtım: Cinegroup
Filmin Websitesi: http://www.7kocalihurmuz.com
Gösterim Tarihi: 20 Kasım 2009 (Türkiye)
Film Konusu : 1800′lü yılların sonlarında İstanbulTaşkasap’ta yaşayan Hürmüz, değişik mesleklerden altıkişiyle hiçbir yasal yanı olmadan evlenmiştir. Her kocasınıhaftanın bir günü ağırlamakta, gönüllerini hoşetmekte, onlardan hediyeler almakta ve ekonomik sorunlarınıçözmektedir.
Ancak, onun gönlü berber eşinin dükkânındagördüğü doktordadır. Bir hastalık uyduranHürmüz doktoru da evine getirtir. Doktor da ona âşıkolur… Bu andan sonra doktor ve Hürmüz, kendilerini karmaşıkolduğu kadar, gülünç gelişmeler karşısında bulurlar.


Not:Alıntı yaparken mutlaka,kaynağın " Pawk-TR.Net " olduğunu belirtiniz,aksi taktirde yasal işlem uygulanacaktır.. 

Facebook Sayfamıza Destek :)