Ramiz Dayı Yeni Resimleri, Fotoğrafları

| 0 yorum

Ramiz Dayı Yeni Resimleri, Fotoğrafları

Ramiz Dayının En yeni Resimleri Sitemizde Bulunmaktadır.

2010 Yeni Yasalar, 2010 Yeni Yasalar Ve Cezalar

| 0 yorum

2010 Yeni Yasalar, 2010 Yeni Yasalar Ve Cezalar

2010 Yeni Ceza sistemi yürürlüğe koyuLdu.

Almanya'da önümüzdeki yılın başından yürürlüğe girecek yeni yasalar, hem aile bütçesini rahatlatacak hem bir takım kolaylıkları da beraberinde getirecek. Örneğin çocuk parası 1 Ocak 2010'dan itibaren çocuk başına 20 Euro artarak 184 Euro'ya çıkacak.
Yeni yasalar yürürlüğe girecek
ALMANYA'da 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek yeni yasalarla, vergi uygulamalarından çocuk parasına kadar bir çok alanda bir dizi yenilikleri de beraberinde getirecek. Özellikle vergi uygulamalarına ilişkin yapılacak değişikliklerle evliler farklı vergi sınıfı seçerek çeşitli vergi muafiyetlerinden yararlanabilecekler.
Çocuk parasında da çocuk başına 20 Euro'luk zam da yeni yıldan itibaren yürürlüğe girecek. Önümüzdeki yıl günlük hayatımızı kolaylaştıracak ve bütçemizi rahatlatacak yeni uygulamalar özetle şunlar:
VERGİLER:
Gelecek yıl, vergiye tabi gelir vergisi miktarı 8004 Euro'ya çıkarılıyor. Evlilerde ise sınır 16 bin 9 Euro olarak belirlendi. Çocuklarla bağlantılı olan vergi muafiyeti de artırılacak. Yani, vergi mükellefleri daha fazla kazanmaları halinde çocuk parası haklarını kaybetmeyecekler.

VERGİ SINIFLARI: Evli çiftler gelecek yıl daha farklı bir vergi sınıfı kombinasyonu seçebilecekler. Çiftler şimdiye kadar vergi sınıflarını 3/5 ya da 4/4 olarak belirleyebiliyorlardı. Bundan böyle "4 plus Faktor" seçeneği de sunulacak. Bu da şu anlama geliyor: Çiftlerden birinin yararlandığı vergi muafiyetinden diğer çift de yararlanabilecek. Vergi sınıfı değişikliği için maliyeye başvurmak yeterli.

SİGORTA AİDATLARI: Hastalık ve bakım sigortası primleri 2010'dan itibaren tamamen vergiden muaf tutulacak.

MALİYET BEDELİ VERGİSİ (ABGELTUNGSTEUER): 2009 başında uygulaya konulan bu vergi, ilk kez gelecek yılda verilecek vergi beyannamelerinde yer alacak.

ÇOCUK PARASI: Federal hükümet 2010 yılının başından itibaren çocuk parasını artırmayı planlıyor. Buna göre çocuk başına 20 Euro'luk bir artış olacak ve ilk iki çocuk başına ayda 184 Euro ödenecek. Üçüncü çocuk için ise ailelere 190 Euro verilecek. Dördüncü ve daha fazla çocuk için de ayda 215 Euro öngörülüyor. Çocuk parası yerine de geçerli olabilen çocuk muafiyet bedeli ise 6 bin 24 Euro'dan 7 bin 8 Euro'ya çıkarılacak. Ancak bu rakamlar hükümet tarafından henüz resmen açıklanmadı.

MİRAS: 1 Ocak'tan itibaren miras hukukunda yapılan değişiklik yürürlüğe girecek. Getirdiği kolaylık, miras bırakan kişiye daha fazla esneklik getirmesi. Kişinin doğrudan mirasçıları olarak eşi ve çocukları kabul edilecek. Gelecekte anne ve babasına daha fazla bakan evlatlar mirasdan daha büyük pay alabilecekler.

YATIRIMLAR: Gelecek yıldan itibaren yapılan tüm yatırım danışmanlıkları için protokol tutulması zorunlu hale getiriliyor. Danışmanlık hizmetinin gereği, içeriği, süresi, tavsiyle edilen tahvil ve senetler, müşterinin durumu ve istekleri protokole yazılacak. Böylece yatırımcıların lanıltılması ya da yanlış yönlendirilmesinin önüne geçilecek.

ELEKTRİK: 2010'dan itibaren yapılan tüm binalarda yeni tip "Akıllı elektrik sayaçları" zorunlu hale getiriliyor.Bu tür sayaçlar ne zaman ne kadar elektrik enerjisinin kullanıldığını da ölçüyor. Böylece tüketici, nerelerden tasarruf edebileceği konusunda da bilgi sahibi oluyor. Ayrıca yıllık rutin sayaç okumaları da ortadan kalkmış oluyor. Ayrıca yıl başından itibaren elekriğe zam da geliyor.

DUMAN ALARMI: Schleswig-Holstein ve Hamburg eyaletlerinde tüm binaların, yangını erken haber veren duman alarmlarıyla donatılması için tanınan süre 2010'da doluyor. Gelecek yıl içinde tüm binalyarın gerekli tertibatı kurmaları gerekecek. Dieğer eyaletlerde ise bu yöndeki yasa halen yüülükte. Bremen, Hessen ve Rheinland-Pfalz eyaletleri daha uzun bir geçiş süresi tanıdılar. Bu konuda ayrıntılı bilgi www.rauchmelder-lebensretter.de adlı internet sitesinden alınabilir.

Bugün Hangi Diziler Var 20 Şubat 2010

| 0 yorum

|
Bugün Hangi Diziler Var 20 Şubat 2010

Bugün

adanalı dizisi var

20 Şubat 2010 Hava Durumu

| 0 yorum

20 Şubat 2010 Hava Durumu

Hava Durumunu aşağıdaki listeden öğrene bilirsiniz.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam saatlerinde Doğu bölgelerde, yarın (Cumartesi) Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde aralıklarla yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı; yarın (Cumartesi) Ülkemiz genelinde 5 ila 7 derece artacak.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeybatı, yarın (Cumartesi) batı bölgelerimizde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.

UYARILAR

KAR ERİMELERİ ve MUHTEMEL ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda meydana gelebilecek kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevreleri kısa süreli sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; yarın (Cumartesi) güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)


EGE
Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgar; yarın (Cumartesi) güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.


AKDENİZ
Parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar; yarın (Cumartesi) Batı Akdeniz'de (Antalya, Isparta ve Burdur) güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.
İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cumartesi) bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.


ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz ile Tokat çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.


DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusu (Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Şırnak, Van ve Hakkari) aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur, Kars, Ardahan, Ağrı ve Erzurum çevrelerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olacak. Doğu Anadolu'nun doğusunda kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.


GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.



DENİZLERDE HAVA
Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ
Parçalı çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Doğu Karadeniz, yarın (Cumartesi) Batı Karadeniz aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de; güney ve güneydoğudan 3 ila 5, Doğu Karadeniz'de; batı ve güneybatı zamanla güneydoğudan 2 ila 4, batısı 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Orta Karadeniz'de 2,0m Görüş: iyi, yağış anında orta.

MARMARA
Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinde doğusu kısa süreli yağmurlu, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 2 ila 4, gece 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m gece 1,5m Görüş: iyi, yağış anında orta.

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Güney ve güneydoğudan 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m Görüş: iyi.

AKDENİZ
Parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: iyi.

VAN GÖLÜ
Parçalı çok bulutlu, bu akşam saatlerinde aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Güney ve güneybatı, batısı kuzeybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 0,75m Görüş: iyi.

Arka Sıradakiler Oktay Ne Zaman Ortaya Çıkacak

| 0 yorum

Arka Sıradakiler Oktay Ne Zaman Ortaya Çıkacak

Arkadaşlar oktay en fazla 2 veya 3 bölüm sonra ortaya çıkacağa benziyor.Çünkü herkez oktayın yaşadığını artık öğrendi.

Facebook Sayfamıza Destek :)