20 Şubat 2010 Hava Durumu

|

20 Şubat 2010 Hava Durumu

Hava Durumunu aşağıdaki listeden öğrene bilirsiniz.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam saatlerinde Doğu bölgelerde, yarın (Cumartesi) Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde aralıklarla yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı; yarın (Cumartesi) Ülkemiz genelinde 5 ila 7 derece artacak.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeybatı, yarın (Cumartesi) batı bölgelerimizde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.

UYARILAR

KAR ERİMELERİ ve MUHTEMEL ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda meydana gelebilecek kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevreleri kısa süreli sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; yarın (Cumartesi) güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)


EGE
Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgar; yarın (Cumartesi) güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.


AKDENİZ
Parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar; yarın (Cumartesi) Batı Akdeniz'de (Antalya, Isparta ve Burdur) güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.
İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cumartesi) bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.


ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz ile Tokat çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.


DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusu (Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Şırnak, Van ve Hakkari) aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur, Kars, Ardahan, Ağrı ve Erzurum çevrelerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olacak. Doğu Anadolu'nun doğusunda kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.


GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.



DENİZLERDE HAVA
Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ
Parçalı çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Doğu Karadeniz, yarın (Cumartesi) Batı Karadeniz aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de; güney ve güneydoğudan 3 ila 5, Doğu Karadeniz'de; batı ve güneybatı zamanla güneydoğudan 2 ila 4, batısı 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Orta Karadeniz'de 2,0m Görüş: iyi, yağış anında orta.

MARMARA
Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinde doğusu kısa süreli yağmurlu, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 2 ila 4, gece 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m gece 1,5m Görüş: iyi, yağış anında orta.

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Güney ve güneydoğudan 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m Görüş: iyi.

AKDENİZ
Parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: iyi.

VAN GÖLÜ
Parçalı çok bulutlu, bu akşam saatlerinde aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Güney ve güneybatı, batısı kuzeybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 0,75m Görüş: iyi.

0 yorum:

Facebook Sayfamıza Destek :)