Diş beyazlatma Bleaching yöntemi

|

Diş yüzeylerindeki dış renklenmeler ve varsa diş taşları periodontal yöntemlerle temizlenir.

Başlangıç fotoğrafı alınır. Renk skalası ile başlangıç rengi tespit edilir.

Diş çevresindeki yumuşak dokular gliserin vada vazelin içeren bir pat ile ısı ve hidrojen peroksitin zararlı etkilerinden korunmak amacıyla örtülür.

Lastik örtü takılır. Lastik örtü ara yüzlerde mumlu diş ipi yada plastik bir iplikle sabitlenmesi gereklidir. Çünkü mumsuz dişipi kullanımı hidrojen peroksitin emilmesine sebep olabilir.

Diş yüzeyleri cilalanır ve lastik örtüden çıkan artık koruyucu krem elimine edilir.

Mine yüzeyleri hidrojen peroksitin nüfuzunu kolaylaştırmak amacı ile yaklaşık 7 saniye fosforik asit ile dağlanır, yıkanır ve kurutulur. (Bu aşama kullanılacak sisteme göre değişiklik gösterdiğinden her sistemde kullanılmayabilir)

Dudakları fazla ısıdan korumak için nemli bir gazlı bez, lastik örtünün altına, dudakların üzerine yerleştirilir. Hastaya koruyucu gözlük takılır.

Tek katlı bir gazlı bez beyazlatılacak diş arkı üzerine yerleştirilir ve hidrojen peroksit ile ıslatılır.

Isı kaynağı beyazlatılacak dişlerden yaklaşık 30 cm. uzağa yerleştirilir. Bu şekilde 20-30 dakika süreyle hidrojen peroksitin aktivasyonu sağlanır.

Gazlı bez kaldırılır, gerekirse koyu renklenme olan bölgelere hidrojen peroksit uygulanarak ısı aktivasyonuna 5 dakika daha devam edilir.

Bu şekilde yapılan beyazlatmanın başarısı, renklenmenin nedenine ve miktarına bağlıdır. Yaşlanma ile olan renklenmelerde, fluoroz renklenmesinde çoğunlukla 1 seans yeterli olmaktadır. Tetrasikline bağlı renklenmelerde ise 3 hatta 4 seans gerekli olabilir.

0 yorum:

Facebook Sayfamıza Destek :)