Uzmanlar, sigara içenlerin kilo alamadığını, sigaranın bazı gıdalardaki faydalı Maddelerin vücutta kullanılmasını engellediğini belirterek, “Sigarayı bırakınca kilo almanın sebebi, bu gıdalardan daha fazla faydalanılmasıdır. Nikotin, metabolizmayı da etkiler ve tiryaki daha çabuk kalori yakar” dedi.
Uzmanlar, sigarayı bıraktıktan sonra kilo almamak için şunları yapmayı öneriyor:
Unutun: En iyi yaklaşım, kilo alma ihtimalini göz ardı ederek, sigarayı bırakmaktır. Belki de en fazla 1-2 kilo alırsınız ya da hiç kilo almazsınız.
Egzersiz yapın: Hem sigarayı bırakmak hem de hayat tarzınızda değişiklik yapmak zordur. Gene de sigarayı bırakmadan önce spora başlamak ve bıraktığınız dönemde buna devam etmek çok faydalı olacaktır. Spor yapmak, hem kilo almanızı engelleyecektir hem de sigarayı unutmanıza yardımcı olacaktır. Deneyin, göreceksiniz.
Şeker tüketiminizi azaltın: Çok sıkı bir rejim uygulamanıza gerek yok. Çok sıkı bir rejim yaparak kendinizi zorlamak yerine sadece yeme miktarınızı azaltın ama her şeyi yiyin. Şekerli şeylerden uzak durun ve yediğiniz meyve miktarını arttırın. Kan şekeri miktarınız düzelecektir ve canınız daha az şeker isteyecektir.
Yeme alışkanlığınızı değiştirin: Daha küçük porsiyonlarda yemek yiyin. Örneğin; daha küçük tabaklar kullanın. Daha yavaş yemek yiyin, sofrada yemeğini en son bitiren siz olun. Her lokmadan sonra çatalınızı bırakın. Daha büyük bir Su bardağı kullanın, her lokmadan sonra bir yudum su için. Tatlı yerine meyve yiyin. Yemeğinizi bitirir bitirmez sofradan kalkın. Yemekten sonra bir şey yapın (sigara içmeyin). Yürüyüş yapabilirsiniz, dişlerinizi fırçalayabilirsiniz, bulaşık yıkayabilirsiniz. Yemek aralarında çiğ sebze yiyin (havuç, salatalık, Lahana vb.). Daha erken yatmaya özen gösterin. Abur cubur yemeyin.Hareket edin: Araba kullanmak yerine yürümeyi tercih edin. Sabahları koşun. Ev temizliği yapın.
Daha FazLa BiLgi İçin Tıklayınız..